Onze filosofie is gebaseerd op 5 pijlers,
die de basis vormen van inmiddels méér dan 70 jaar succesvol ondernemerschap.


 
Naamloos-2Over Pieterman
Waarom pietermanWaarom pieterman-b


Waarom kiezen voor Pieterman? 

Professioneel advies

wij verstrekken u duidelijk, relevant en professioneel advies.

Vakkundige plaatsing

Een machine moet geplaatst worden, hiervoor zorgt ons team van ervaren medewerkers.

Jarenlange ervaring

Het bedrijf bestaat al meer dan 70 jaar en kan bogen op een jarenlange ervaring in het vak.

Uitstekende service

Bij Pieterman bent u zeker van een goede service en support.


Geschiedenis

 • 1953De oprichting

  In het jaar 1953 richt Dhr. Jan Pieterman het bedrijf Pieterman op. Pieterman Glastechniek Vlaardingen start met het snijden en slijpen van kleine glasplaten, later verschuift de activiteit van het bedrijf naar het verzilveren van duizenden flessen voor o.a. jeneverstokerij Bols. In deze beginperiode staat het bedrijf bekend onder de naam ‘CV Glasindustrie Vlaardingen’.

  Naarmate het bedrijf evolueert, verschuift het accent van productie naar handel. Vooral de verkoop van stopverf, handgereedschap voor de glazenier en allerhande toebehoren voor het maken van dubbele beglazing zorgt ervoor dat Pieterman weet in te spelen op de modernisering en automatisering van de glashandel. De machineverkoop, met aansluitend de uitbreiding van een technische dienst, is een feit.

 • 1986Overname

  Wanneer zoons Bart en Rob Pieterman samen met Dick de Jong in december 1986 besluiten het bedrijf over te nemen, maken ze al snel concrete plannen om niet alleen in Nederland, maar ook in België en Luxemburg de vertegenwoordigingen uit te breiden.

 • 1992Naar België

  In januari 1992 nemen ze een bestaand bedrijf in Paal-Beringen over en in no time is Pieterman Glastechniek ook een begrip in België.

 • 1994Natuursteen

  In 1994 start Pieterman ook in de natuursteenwereld met specialisatie in CNC-machines.

 • 2008Management buy-out

  In 2008 vindt er een management buy-out plaats in de bedrijven in Vlaardingen en Paal. Er moet en zal een continuïteit binnen het bedrijf komen om de toekomst van het personeel alsook de bedrijfscultuur te verzekeren.

  De heren Eddy Indesteege, toen al directeur in de Belgische vestiging, Bas de Jong, zoon van Dick de Jong en duizendpoot in Vlaardingen en René Coenen, verantwoordelijke aankoop en financiën engageren zich tot deze overname.

 • 2009Minusco Benelux

  Met de komst van het nieuwe management is ook het bedrijf toe aan uitbreiding en vernieuwing. Hieruit volgt de oprichting van dochterondernemingen Minusco Benelux en Eurofitt Benelux. Minusco Benelux specialiseert zich op het gebied van glass hardware voor gehard en structureel glas, terwijl Eurofitt Benelux een eigen productielijn ontwikkelt, waarvan de productie in het verre oosten plaatsvindt.