Carmen Ernest is accountmanager West-Nederland bij Pieterman Glastechniek. Ze komt bij allerlei verschillende bedrijven in de glasindustrie. In haar blogs deelt ze haar ervaringen en kennis.

Schrijf je in!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in:

Ik heb geluk. Ik heb een heel leuke baan in een ontzettend toegankelijke branche. Toegegeven, het is een mannenwereld waar ik me als vrouw soms best eens even moet bewijzen. Dan moet ik eerst laten zien dat vrouwen en techniek echt wel een goede combinatie is. Gelukkig heb ik een heel team achter me dat me van de juiste kennis voorziet. Dit is de uitdaging die ik nodig heb tijdens mijn werk en waar ik voldoening en plezier uit haal. Samen zorgen we ervoor dat we niet alleen producten verkopen, maar ook problemen kunnen oplossen.

Als accountmanager ben ik altijd op pad en kom ik zowel bij het glas-in-lood-atelier aan huis als bij de grote, geautomatiseerde glasbewerkingsbedrijven. Stuk voor stuk vaklieden, maar elk met een heel ander beroep. En ik mag dagelijks met ze meedenken hoe ze hun werk nog makkelijker kunnen maken. Voor de één is dat een kitpistool, voor de ander een rechtlijnige slijpmachine. Er is echter een aantal onderwerpen, dat bij elke aankoop van belang is. Voor mij zijn het onderwerpen waar iedere ondernemer eens goed over zou moeten nadenken.

1. Partnerschap

In elke branche is het belangrijk om de juiste partners te kiezen, dat is in de glaswereld niet anders. Soms heb je behoefte aan een product, maar veel vaker zoek je een oplossing voor een bepaald probleem. Een consument koopt ook geen raam omdat hij graag een stuk glas bezit; hij kijkt graag zijn tuin in, terwijl hij goed beschut op de bank zit. Als ondernemer wil je samenwerken met een partij die je niet alleen product X wil verkopen, maar je ook helpt met de juiste verwerking ervan. Een kennispartner die je van gedegen advies voorziet. Dus of je nu iets kleins aanschaft of een flinke investering aangaat, zorg ervoor dat je ook ná je aankoop ergens terecht kunt met je vragen.

2. Efficiëntie

Vakmensen zijn schaars en jij moet slim met je tijd omspringen. Wie de juiste partners weet te kiezen, zal veel efficiënter werken. Door een beroep te doen op hun technische kennis kun jij binnen een korter tijdsbestek mooi werk leveren. Bovendien levert de juiste partner snel de beste middelen die passen bij jouw wensen. Zo kun jij op jouw beurt weer beter aan de wensen van jouw klant voldoen. Het scheelt ook nog eens faalkosten. Ga maar eens na wat in jouw bedrijf de meest tijdrovende kostenposten zijn. Zoek daarna de materialen om hier meer vat op te krijgen.

3. Veilig werken

Struikelen, uitglijden, vallen van hoogte. Fysieke belasting door het (verkeerd) tillen van materialen. Geraakt worden door vallende of uitstekende objecten. Jaarlijks krijgen veel ondernemers te maken met ongevallen op de werkvloer. Hierdoor raken zijzelf of hun werknemers voor korte of zelfs lange tijd uit de running. Veel van deze ongevallen zijn te voorkomen door de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Gebruik ze! De moeite die dat kost, valt in het niet bij het arbeidsverzuim dat ermee voorkomen kan worden. Ook hier kan de juiste partner je van advies voorzien.

Partnerschap, efficiëntie en veilig werken. Het is zo voor de hand liggend en toch merk ik dat veel ondernemers worstelen met de juiste invulling ervan. Er is niets leukers dan na een bezoek aan de klant in de auto stappen en weten dat je dát probleem hebt kunnen oplossen. Dan voel ik mij helemaal het mannetje. Sterker nog, dan voel ik mij helemaal het vrouwtje!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten